Varning för kräsmagade...

... men det var en kort sak till. Ni som är kräsmagade borde kanske inte läsa vidare.

Idag på barnakuten kom det in en liten flicka på ca. 3-4 år. Hon hade en stor bula i hårfästet och ett sår uppepå. Det såg precis ut som att hon hade slagit sig och behövde sys med ett par stygn. Sagt och gjort. De skickade ut mamman (som de alltid gör här, vedervärdigt) och så lindade de in den stackars flickan som ett lindebarn så att hon inte kunde röra sig och så bältade de fast henne på båren. BÄLTADE. Spännde fast henne så att hon inte kunde röra sig. Jag började nästan gråta och var på väg därifrån när jag fick höra att det inte alls var en vanlig bula...

Det var en fluga som lagt ägg under hennes hud, mot skallbenet och det hade nu kläckts så att det levde en fluglarv under hennes skalp. Tydligen inte helt ovanligt i Bolivia, men betydligt vanligare i tropikerna än i städerna. 
Och doktorerna grävde, och letade, och täppte till med vaselin så att den skulle behöva komma upp för luft... Rent utsagt gräsligt kan jag tala om. Och ingen bedövning använde de heller. Stackars barn. Utan mamma, bältad vid en bår och ett helt gäng med doktorer som gräver i huden på henne. Huffa.

Efter säkert en halvtimme utan resultat så släppte doktorn pincetten som hon grävde med och tog ett klämma-bautafinne-tag runt bulan... och pressade på. Sakta med säkert började den där förbaskade fluglarven ploppa ut. En annan doktor tog tag i den med en pincett och PLOPP, så var den ute. 

Läskigare, men coolare, grej har jag knappt varit med om... Bluääk.Kommentarer
Farmor

Herreminje vad du får vara med om. Nya erfarenheter varje dag. Bravo Sanna!

2012-05-17 @ 21:56:04
Josephinewestling - Mamma till Vira

fyfan..jag har läst massor och du får vara med om så mycket.

Jobbigt när dom inte vill ta hjälp av dig på så satt det blir bättre.kram kram

2012-05-21 @ 22:07:50
URL: http://josephinewestling.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sjuksköterska på äventyr

Från Sverige till Bolivia

RSS 2.0