Jaja!

Ja ja ja, jag ska blogga snart. Just nu är det bara så skönt att vara hemma i Sverige och ha oplanerade dagar så att jag inte gör mer än jag har lust till just i ögonblicket. Men håll ut. Ska försöka producera nåt snart. Typ imorgon.

Nattligt mail från mig till Johan

"Hej...
 
Ska jag ta med handdukar och sånt? Lakan? Påslakan?
Kan man köpa ok huvtröjor där?
Har de bra trosskydd eller borde jag ta med mig såna som är bra?
Nagellackremover borde väl finnas på vanliga affärerna där?
Hur är det med apotek och så kan man handla det mesta över disk?
Vad är det för strömstyrka i väggarna och hur ser hålen ut?
Kommer jag nån gång att använda bikini?
Salomonskorna, Conversen, ballerinorna och grekskorna, räcker det?
Exakt hur kallt blir det på kvällarna/nätterna? Räcker det med regnjackan som jacka eller ska jag ha nåt tjockare också?
Tror du att jag kommer att använda klänning, typ om vi ska ut? Får man visa benen, liksom över knäna?
 
Puss"


Någon som börjar bli lite nervös månne?

Sova-på-flyg-attiraljer

Jag kan ju, som bekant, inte sova när jag sitter. Till skillnad från min käre karl som slocknar innan flyget ens har börjat rulla mot startbanan och som inte vaknar förrän vid landning... (Gruff och morr). Så jag är ju lite nervös inför maratonflygningen över Atlanten. Har tänkt att jag ska införskaffa mig diverse bra-att-ha-grejer så att det finns en liten möjlighet att jag kan få sova någon timme i alla fall. Hela resan kommer att gå på ca. 40 timmar, så om jag inte får sova något så kommer återseendet med Johan kanske inte vara så trevligt för honom. Jag har redan börjat handla och fixa lite grejer så att jag kan ha en chans...
Sömntabletter
Diverse olika tabletter tänkte jag försöka få tag i, gissar att man kanske kan hitta något på flygplatsen i Madrid? Vågar kanske inte ta en riktig dundertablett, men en liten insomningstablett kanske inte sitter snett.
Stödstrumpor
Självklart har jag köpt rosa stödstrumpor, med hjärtan på, för att det inte ska bli obehagligt i benen.


Nackkudde
Den här kudden klickade jag precis hem från resklar.se. Tror att den kan vara skönare än uppblåsbara kuddar eftersom den här är fylld med microkulor istället för luft.Sovmask
En sån här kan ju också vara fiffigt att ha. Har inte köpt någon än, men jag håller utkik efter en snygg en.


Öronproppar
Detta är nog ett måste, och med den här färgen kan det ju inte gå fel. Vill ha!!


Har även tänkt att det kanske skulle vara skönt med en fluffigt mysig filt i gostyg skulle vara skönt. Det blir ju så förbaskat kallt på de där flygen. En med sån med ärmar skulle ju vara härligt...

Så, vad tror ni? Kommer jag att så sova med alla de här grejerna? Eller är det bara ett par flaskor vin och en näve Valium som gäller?

Slut som artist

Jag börjar bli sliten. Väldigt sliten. Förra veckan jobbade jag 63 timmar och den här veckan ska jag jobba minst 59 timmar. Har jobbat sen i  torsdags och kommer att jobba varje dag den här veckan, det kommer att bli 11 dagar på raken det. Det är ju jätte bra, alltså helt fantastiskt bra. Det blir sååå mycket pengar i plånboken, så det är ju värt besväret. Men vid lunchtid idag så hade inte ens en miljon kunnat motivera mig till att kliva upp med ett leende. Jag var nämligen på cirkus igår.

Det låter ju inte så jobbigt tänker ni, och det var det inte heller. Det var en jättehärlig eftermiddag med kameler, akrobater och en elefant. Det var de efterföljande timmarna som blev slitsamma.
Jag och Therese tänkte att det skulle vara mysigt att avsluta en bra kväll med en varsin öl. En. Varsin. Öl... Jupp. En varsin öl förvandlades till tre öl och två stora vodkadrinkar var när vi började prata med ett par snälla britter. Humöret var på topp och då tänkte vi (i vår dimma) att det skulle vara trevligt att hälsa på Mattias (Thereses kille) på baren där han jobbar. Bra idé, fröknarna full och fullare!
Till listan av de inmundigade dryckerna lägger vi här två kaffe-Baileys och en hallonlakritsshot. Splendid idea. Nu började det ju bli riktigt kul, och vad är bättre att göra när humöret är på topp än att gå in på nattklubben vägg i vägg och gå på en spelning med ett band? Och dricka en öl förstås. Öl är ju gott...
Kvällen slutade med att jag desperat försökte få tag i en efterfest men fick bita i det sura äpplet och gå hem istället. Så klockan fem imorse satt jag i soffan och försökte låta bli att fnissa så högt åt min fyllehicka så att jag skulle väcka mina sambos.
Så jag är minst sagt sliten.

Tack för den absolut roligaste kvällen hittills, fina Therese ♥

Norge...

... landet helt utan kollegieblock.

Alla ni sjuksköterskor i Sverige. Ni vet ju hur beroende man är av sitt kollegieblock när man jobbar. Allt från fullständig patientinfo till små anteckningar om BT+P, mediciner, PVKer som ska sättas och tas bort, mediciner som inte får glömmas, rondanteckningar. You name it! Här får man springa benen ur led bara för att hitta en skrivare som man kan sno några tomma papper ur så att man har något att skriva på. Jag blir galen! Inte ett endaste litet kollegieblock har jag sett under de här två och en halv månaderna. Inte. Ett. Enda.
Gud, jag ska ha orgie i kollegieblock när jag kommer hem.

Jag vill vara Knösus.

Jag hatar pengar. Eller... Don't get me wrong. Jag hatar pengar när man måste tänka på dem hela tiden. Sliter just nu så hemskt med om jag ska stanna kvar här i Stavanger en vecka extra för att säkra några tusenlappar extra eller om jag ska åka hem och umgås med familjen och vännerna innan jag flyttar till en annan kontinent på nästan obestämd tid. Alla säger att jag ska göra det som känns bäst. Om det vore så lätt ändå. Ekonomiskt så känns det bäst att stanna en vecka extra men känslomässigt så vill jag åka hem och packa ihop mitt liv och hinna säga hej då till allt och alla ordentligt. Jag skulle även vilja jobba några pass på neo, dels för att få träffa alla underbara jobbarkompisar igen, dels för att komma in i bebisvården igen eftersom jag ska jobba med pluttisar i Bolivia med. Jag räknar och räknar på de här stackars pengarna hela tiden och jag tror att jag har kommit fram till att vi inte står och faller med pengarna från en vecka extra och om det skulle knipa så går det att lösa med hjälp av vänner och familj ändå. Såhär ser ett av räkneexemplen ut... 70+24+10=104-5-5-15-12=67/10=6,7/2=3,35 Tror vi kan ro det i hamn.

Fan, vad jag hatar pengar.

Dubbelpass på kardiologen

Just nu är jag så himla borta i bollen så att jag knappt vet vad jag heter. Hujjedamig. Mitt i min skönhetssömn på förmiddagen ringde min koordinator, hon som ger mig alla jobb, och frågade om jag kunde jobba ett dubbelpass på hjärtavdelningen. Det var redan planerat att jag skulle jobba natt här så jag hade ju försökt vrida på dygnet genom att vara vaken läääänge på natten så att jag skulle sova riktigt länge på dagen. Jo hej du! Det var bara att masa sig upp och slänga sig iväg till jobbet - som skulle hålla på i 18 timmar! Det var ju tur i oturen att det var så himla stressigt på eftermiddagspasset så att tiden flög förbi så att det känns lite kortare. Men just nu är jag overkligt trött och hoppas verkligen att det inte händer något dramatiskt, vet inte om skallen min skulle fatta vad som hände.

En ynka månad...

...är allt som är kvar innan jag nästan blir Bolivian. Till och med minde. Har letat efter någon sorts nedräknare att ha på den här, tämligen oanvända, bloggen för att det ska hända något här. Men jag är ju inte så haj på det här med kodmallar och sånt krafs. Jag sätter nålar i folk, det är jag bra på. Anyhow så är det enligt mina beräkningar bara 28 dagar kvar till äventyret börjar. Jössesamalia, hur fasikens ska detta gå? Jag saknar ju familjen när jag bara är i futtiga grannlandet i några veckor, kommer ju att bli rätt tufft det här. Men jag tror som Angelica; att det kommer att gå rätt bra eftersom jag faktiskt har Johan där borta. Det kommer kanske att ta udden av det hela. Här är jag ju nästan helt ensam (förutom min Life Saver som det kommer ett annat inlägg om...).


På 28 dagar har jag en hel del att stå i i alla fall.

Jag måste fixa visum (foton och papper är klara, de ska bara skickas in och så påbörjas väntan på att få reda på om jag är välkommen eller inte.

Jag måste hinna få ett utdrag ur belastningsregistret så att den kan legaliseras på ambassaden i Stockholm så att jag slipper åka buss i 8 timmar till LaPaz för en stämpel. (Note to self: Glöm inte att det ska med en infolapp i kuvertet till ambassaden...)

Jag måste tjäna ihop en himla massa stålar så att det finns att ta av. Måste ju ha pengar till visum, spanskalektioner, hembiljetter, hyra, mat, nöjen. And the list goes on... Det var ju tur att jag kom på att man faktiskt kan jobba i Norge för styva 200 SEK i timmen.La Caja Nacional de Salud

Jag har fått volontärplats!

Jag har ju haft mailkontakt med en organisation som heter Mano a Mano, med en kille som heter Nate och som jobbar från USA. Han bad mig maila en kvinna i Bolivia (som bara kan spanska) för att se hur mina chanser till volontärarbete i Cochabamba ser ut. Sagt och gjort jag (Johan) mailade på spanska och berättade lite om mig själv och vad jag är bra på och så har jag väntat. Och väntat. Och väntat. Till alldeles nyss då jag fick ett mail (på spanska) där den här kvinnan skriver att hon frågat runt en massa och till slut fått svar. Jag är välkommen som volontär neonatalavdelningen på ett stort sjukhus i Cochabamba som heter La Caja Nacional de Salud. Fattar ni vilken grej?! Jag sitter här på nattjobb på ett rebabboende i Norge och är mitt allra gladaste. Nu längtar jag, om möjligt, ännu mer till Bolivia. Det är, så vitt jag kan förstå, en relativt nyrustad neoavdelning, med nya kuvöser, övervakningsapparater och respirationshjälpmedel. Jääädrar i min låda vad det här ska bli spännande!!


Beyond the point of no return

Nu jädrar i min lilla låda är det bokat och klart!

Så nu finns det ingen återvändo. Den 12 april 2012 kl. 14:50 börjar min 30 timmar långa resa till Bolivarernas förlovade land. Arlanda - Madrid - Lima - (LaPaz) - Santa Cruz. Sen ska jag ta mig på egen hand till Cochabamba också, antingen inrikesflyg (45 mintuer) eller buss (12 timmar). Efter mer än 30 timmar på resande fot så lutar det just nu åt att jag försöker hitta ett flyg som kan ta mig "hem" istället för att skumpa runt på en buss i tolv timmar också. Men det får jag som sagt bekymra mig om när jag väl kommer till Santa Cruz.
Det var lite nervigt att trycka på "boka-knappen". Det blir så himla definitivt och slutgiltigt på något vis. Sen att jag varken har visum, pengar på kontot än eller sysselsättning spär väl på nervositeten en hel del. Men det löser sig, sa han som sket i vasken.
Jag ska till Johan på andra sidan den stora pölen och påbörja mitt liv är det tänkt. Rätt spännande att det verkligen blir av nu.

Sjuksköterska på äventyr

Från Sverige till Bolivia

RSS 2.0