Punata och Wilstermann-yra

Det har varit en ganska händelserik helg. I fredags så mötte jag upp Alice och Amalie, två volontärtjejer från Johans jobb, och så tog vi några drinkar. Vi gick sedan vidare till ett ställe som heter La Muela där de hade ett liveband. Helt okej, men vi var inte nöjda där så vi åkte vidare till en Irländsk pub och mötte upp några andra kompisar. Och framåt ett-tiden var vi ju alla så pass i gasen så att vi skulle vidare och dansa. På Pimienta. Det är den klubb som man liksom alltid hamnar på, av någon anledning. Det kostar 20 kronor i inträde, men då får man en biljett som man går tilll baren med och beställer vad man nu är sugen på. Så inträdet är alltså en drinkbiljett. Jomantackar! Vi shakeade på där, Johan kom och mötte upp vid halv fem-snåret på morgonkvisten, och så knoppade vi väl in omkring halv sju på morgonen.

Lördagen, var av förståerliga skäl, rätt lugn och i söndags åkte jag och Johan till Punata. Det är en liten stad som ligger cirka fyra mil utanför stan. I söndags var det Dia de Madre här (en jättestor händelse för att det var ett tvåhundraårsjubileum för en viktig händelse här i Cochabamba). Punata var mysigt och vi drack chicha. Mer än så var det inte egentligen. Stannade till vid Lago Angostura på hemvägen för en matbit. 

Igår var vi ute med några kompisar och drack öl och tittade på fotboll. Tydligen en jätteviktig match och man skulle hejja på de med mökrblåa tröjor (Wilstermann). Blåskjortorna vann och hela stan exploderade! Det var tusentals tutande bilar på gatorna, folk sjöng och dansade. På ett torg mitt i stan hade de byggt upp en scen och alla vallfärdade dit efter matchen. Liveband spelade och vi stod på torget och dansade till ett inatt! Helt otrolig känsla och vilken glädje!
Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sjuksköterska på äventyr

Från Sverige till Bolivia

RSS 2.0