Jobbmöte

I torsdags var jag på ett möte tillsammans med Johans kollega Eliza och en präst som är ansvarig för en annan organisation. Jag tror att jag nämnde det sist. Den här prällen är i alla fall ansvarig över en församling som även har en läkare, en tandläkare och en socialarbetare kopplade till sig. Tydligen så har den här församlingen byggt ett stort hälsoenter i en by lite ovanför Johans, problemet är att de nästan inte har några besök där. Så läkaren och socialarbetaren jobbar mycket med att gå runt i lika hushåll och se till så att folk har det bra, att barnen går till skolan och att folk uppsöker läkare om det är nödvändigt. De gör det här två dagar i veckan, tisdagar och torsdagar och de har tyvärr igen sjuksköterska kopplad till sig, så det är där jag kommer att komma in bilden, förhoppningsvis. Padre Oscar (prästen) sa att det skulle vara toppen med en medicinskt kunnig tjej med i teamet, så att jag jan göra undersökningar om kvinnorna känner sig för obekväma med den manliga doktorn. Och visst! Det låter ju toppen... Så nu väntar jag på att jag ska ha ett möte med Padre Oscar och doktorn på torsdag, så får vi se om vi kommer fram till något konstruktivt.

Padre Oscar berättade också om en kyrka (vet inte om det är en annan församling) som tydligen har en buss utrustad som en rullande läkarstation som de åker omkring i olika småbyar med, och han tyckte även att vi skulle ha ett möte med dem så att jag kan följa med som medicinsk personal på den bussen också. Sjukt spännande ju! Jag hoppas verkligen att det blir av så att jag får komma igång och jobba lite.

Padre Oscar sa också att han skulle ringa till mig ifall det skulle bli en akutsituation där de behövde en syrra så skulle jag komma och hjälpa till. Så nu går jag nästan och hoppas på att någon ska börja föda barn i hemmet eller bli dödssjuk så att jag får komma ut på lite action.

Annars så får ni hålla tummarna för mig på torsdag!!! Det här kan bli ordentligt spännande!

Flytta hemifrån, part II

 
Jag ska flytta hemifrån igen!
 
Ni vet ju att jag flyttade hem till mamma och pappa igen när jag kom hem från Bolivia sist. Jag fick hela övervåningen för mig själv, eget sovrum, badrum och vardagsrum, så det gick ju absolut ingen nöd på mig där, men jag saknade verkligen att ha något som var mitt eget. Så jag började leta lägenheter hos Gavlegårdarna och hittade ett par stycken som verkade intressanta. Eftersom jag var här borta när det var dags för visning så åke mamma och pappa och kollade på dem och med teknikens under så fick även jag se dem. Pappa ringde upp mig på Skype och guidade mig genom lägenheterna. Det var en liten trea på underbara Öster som jag verkligen, verkligen ville ha, men det var en annan före mig i kön som tackade ja, så den fick jag inte. Men de var även och kikade på en jättefin lägenhet uppe  Brynäs. Jag har ju bott på Brynäs förr och trivts otroligt bra, så jag dividerade med mig själv och kom fram till att jag skulle tacka ja till den lägenheten. Och så fick jag den! 
 
Så den 1 augusti flyttar jag in i en tvåa på 67 kvm på Väpnargatan 7A. Ni ser ju planlösningen ovan, det känns verkligen toppen. Och det bästa med hela grejen är att jag är berättigad rust i alla rum utom badrummet! Så alla väggar ska målas eller tapetseras (jag får välja precis som jag själv vill ha det), alla tak ska målas, skåpluckorna i köket ska lackas om och jag ska få splitterny kyl/frys och spis! Det blir ju som en helt ny lägenhet och tänk vad skönt att jag får välja precis som jag vill. Jag längtar så jäkligt alltså! Så nu sitter jag och bildgooglar tapeter, möbler och inspirationsbilder... 
 
Har till och med börjat tänka på inflyttnignsfesten... :)
 

Välkommen

Magbacillen: - Nämen Sanna, hej! Välkommen tillbaka. Kul att se dig igen.
Jag: - Ja, tack du. Tyvärr kan jag inte säga detsamma, läbbiga lilla basilusk.

Ja... Det var just ett härligt välkomnande man fick. I fyra dagar fick jag vara i fred, och nu så är mina bästa vänner koltabletter och soffan. Jag har så ont i magen så att det inte är riktigt klokt!

Trots magåkommor så har vi faktiskt gjort lite saker sedan jag kom.
I torsdags följde jag med Johan ut till hans jobb, Proyecto Horizonte, och hjälpte honom lite. Tyvärr visade det sig att det inte finns plats för mig på hälsocentret eftersom de har en massa sjuksköterskestudenter där, så där gick jag bet. Det var en ganska stor besvikelse, jag hade i min enfald trott att det redan var i princip klart att jag skulle få jobba lite där. Men så var det ju då tyvärr inte. Johans kollega Eliza skulle kolla med en annan instans i samhället och se om det fanns något jag kunde hjälpa dem med, och det väntar jag svar på idag. Berättar mer om det sen om det blir något.

I fredags åt vi middag tillsammans med en tjej som också heter Sanna som är här och gör intervjuer för sin C-uppsats, det var hennes födelsedag och vi åt middag på underbara lilla restaurangen Fusion som ligger mitt i stan. Underbart gott.

I lördags tog vi en liten shoppingdag. Vi började med lunch på ett mysigt litet nytt café som heter Vainilla, västerländskt stuk med sallader och goda smörgåsar. Sen tog vi oss ner till La Cancha, som ju är den enorma marknaden här i Cochabamba (jag tror att den räknas som en av de största i Sydamerika) och så köpte vi Converse till Johan (190 kr, tack och bock), nio par strumpor för 30 kronor till mig och lite saker till Johans planteringar på terassen. Han har ju de grönaste fingrarna jag nånsin stött på, Johan. Vi har nog runt 30 krukor med blommor, gröna växter och örter som han har planterat... Underbart! Så vi köpte två stora säckar jord och en liten säck med bajs. Jepp. Bajs. Så nu ligger det en lätt doftridå av djuravföring över nejden här. Hoppas innerligen att det försvinner snart...
På lördagkvällen var vi ut och tog en drink med Eliza och hennes kompis Tito men min stackars mage drev hem oss efter bara några timmar.

Igår hade vi en städ- och pluggdag här hemma. Jag städade, tvättade och diskade och Johan pluggade och så bjöd vi över Eliza och hennes kompis Eusebio på hamburgermiddag på kvällen. Det har varit en härlig helg, om man bortser från min förbaskade mage med sina eviga kramper. Nu får vi se vad veckan har "i sitt sköte", jag hoppas att det blir så att jag kommer att ha något att göra när jag är här. Dagarna blir hemskt långa om jag bara ska gå och vänta på att Johans ska komma hem från jobbet.

Äntligen framme!

Nu är jag äntligen, äntligen framme och installerad. Det tog sin lilla tid att komma fram, men till slut stod jag där på Jorge Wilsermann Aeropuerto och kramade om Johan. Jag flög via London, Miami och La Paz men det gick förvånansvärt smidigt. Jag träffade ett par på planet mellan Arlanda och London som tog med mig som gäst in i Flagship Lounge... Så mig gick det ingen nöd på i London inte. Gratis frukost, gratis WiFi, gratis skumpa, öl, drinkar. You name it, så fanns det. Visserligen så var klockan bara tio på morgonen så jag nöjde mig med frukost (en liten Guiness fick ackompanjera mig på planet dock). De uppgraderade min biljett så att jag fick en mycket bättre plats och när det var dags för boarding så fick jag gå på när köerna redan var borta. Lite gräddfil, så att säga. Fick man resa så varje gång så skulle det inte vara några problem att kajka jorden runt ett par gånger i månaden. 
 
Nåväl, nu är jag i alla fall framme i Cochabamba och har landat lite. Sov i ungefär fem timmar igår eftermiddag och lyckades i alla fall sova hela natten inatt. Det tar på en att vara ute och resa, även om man inte gör många knop.
 
Nu sitter jag och Johan på Moulino Blanco, ett jättemysigt litet café och äter frukost. Johan jobbar och jag uppdaterar er. Vi har lite att pyssla med idag, Johan ska fixa med sitt ID-kort, jag måste prata med migrationen (krångliga jäkla visumgrejer från sist), vi ska försöka fixa internet till Johans födelsedagspresent (han fick en iPad av mig, hur gullig är inte jag?) och så vill jag köpa ett par dojor. 
 
Imorgon ska jag följa med Johan ut till hans jobb, Proyecto Horizonte, och så ska vi se om det finns några sjuksköterskegrejer jag kan pyssla med i några månader. Tydligen så var det prat om att det går någon sjukdom här som drabbar barn jäkligt hårt, så nu ska alla barn vaccineras. Och att stickas är ju lite av min favortitsyssla, så det ska jag väl kunna hjälpa till med! 
 
Jag ska försöka hålla er uppdaterade så gott det går...
 
Chau så länge!

Sjuksköterska på äventyr

Från Sverige till Bolivia

RSS 2.0